Sommarresan dag 11

Hej!
 
Vi var fortfarande i Ast och hade det bra och låg vid poolen och hade det bra! Det enda negativa var att det var ganska mycket insekter och gräshoppor i poolen hehe men ja vad ska man göra det var ju ute på landet. Erik fick en jättekul nintendo DS bränna trots att han låg i skuggan typ hela dagen. Jag låg och läste min bok och drack Asti, vid poolen i Asti, fantastiskt :D På kvällen hade Paulo tipsat om en resturang som bara lagade mat på varor från deras egna gård så han bokade bord åt oss där. Skulle tydligen inte vara så långt att gå så vi började vandra och såg till och med ett Kiwiträd! Vem visste att kiwi växte på träd?! :) Iaf så kändes det som en lång promenad som till största del gick uppåt, uppåt och uppåt! En traktor vinkade och undrade om vi skulle åka med men vi var lite för sega så vi missade den chansen. Hehe väl framme så stämde inte vägbeskrivningarna vi hade fått så bra så vi var ganska lost.. Jag gick in i en frisörsalong och frågade men de förstod inte engelska så jag försökte mest säga blue flower, floooo typ hehe! Kom inte ihåg vad resturangen hette men började på floooo och betydde blå blomma. Tillslut förstod hon och pekade oss till byn bredvid så vi började gå, efter en stund kom hon från frisörsalongen och bad oss hoppa in i hennes bil så körde hon oss till resturangen som förövrigt låg typ 5 min bort med bil så ganska långt. Det visade sig att det var hennes kusin om hade resturangen och vi kom bara 30 min sent :) Det visade sig också att vi var de enda gästerna på resturangen men det var väldigt väldigt god mat och vi tror vi fick totalt 7-8 rätter för inga pengar alls!
 
 
 

Sommarresan dag 10

Asti! Härliga område :) 
Hehe! Vi landade ju på jackpoten när vi bokade detta boende! Vi satt länge och letade efter något bra och billigt och tillslut hittade vi ett ställe precis utanför Asti, hade ingen aning om att det skulle vara en gård med hästar och typ inga andra gäster när vi kom dit.
Påvägen dit var det riktigt snirkliga vägar så jag blev typ åksjuk eller fick blodtrycksfall så till slut fick Erik stanna så jag kunde lägga mig på marken en stund hehe! Men jag fick en sjokladbi och sakta med säkert blev det bättre. Det var så extremt varmt så när vi skulle åka igen märkte vi att asfalten motorcykelstödet stod på hade smält så stödet var 3-4 cm ner från marken hehe! Iaf Paulo som ägde stället vi åkte till var jättetrevlig och bjöd på hans eget vin och stod och snick snackade med oss när vi kom dit. Vi bodde i vad som tidigare var ett kloster och det var superfint! Åkte till en supermarket och handlade och spenderade kvällen ute på terassen och spelade spel med levande ljus :)
 

Sommarresan dag 9

Hej! (bildbomb:))
 
Denna dagen var det dags att besöka Cique Terre som ligger på världsarvslistan. Det var ju väldigt fint där men också mycket turister. Vi åkte dit med tåg från Chiavari så det var smidigt och tog inte mer än 30 min. Väl där fick vi veta att två av vägarna mellan byarna var avstängda och hade varit det i väldigt många år så efter att vi kollat in första staden tog vi tåget vidare till en annan stad där vi sedan började gå mellan byarna. Det var väldigt fint, väldigt mycket uppför, väldigt mycket nerför och varmt hehe! Men det var väldigt fint och skönt att få röra på sig lite, dessutom gjorde vi en del stopp så det gick ingen nöd på oss! På kvällen gick vi och köpte med oss kebab och satte oss på några klippor. Det var konsert av något italienskt dansband i staden så vi satt och lyssnade och bara tog det lungt :)
 
 

Sommarresan dag 8

Hej!
 
I Chiavari bodde vi på ett hotell som vi måste säga inte höll måttet men men.. Kommer inte ens ihåg vad det hette :) Stod tex på hemsidan att det skulle finnas en privat strand vilket det absolut inte gjorde utan den hade blivit borttagen för ett par år sedan. Men ja! Vi ville ju sola och bada och bara ta det lungt denna dagen efter många resdagar så vi betalade runt 300 kr för att få solstolar och parasoll och sen låg vi där heeeela dagen! Jag läste en spännande bok och Erik spelade sitt Nintendo DS. På kvällen gick vi ut och tog en drink i solen, när man köpte en drink här fick man sjukt mycket tillbehör till vilket var trevligt! Efter det tog vi tåget till Rapollo som var en jättemysig stad. Där gick vi runt lite och gick upp i ett torn som var ett konstmuseum :) Efteråt åt vi god mat på en resturang precis vid vattnet innan vi åkte tillbaka till Chiavari igen.
 
 

Sommarresan dag 7 (igen)

Hej!
 
Jag skrev visst dag 7 på dag 6 så här kommer den riktiga dag 7.
Ja så denna dagen åkte vi från Gardasjön ner till Chiavari på Italienska rivieran. Det var inte nödvändigtvis en väldigt lång körtur men den kändes extremt lång. Det började med att vi ganska tidigt stannade för att tanka och efter det ville inte motorcykeln starta, den var helt död. Så då fick vi packa av alla packväskor eftersom den var så tung och så tänkte vi putta igång den. Som tur var kom det förbi en svensk med en husbil som skulle ut och köra någon crosstävling och frågade om vi hade problem och hjälpte oss putta igång den så det gick väldigt enkelt! Efter det vågade vi ju inte stänga av motorcykeln utan ville ladda upp batteriet så vi körde på och när magen kurrade riktigt mycket stannade vi och åt lite pringels som vi hade med oss. Tror både jag och Erik tyckte denna resa kändes som en evighet även om det inte var överdrivet många timmar. Tillslut kom vi iaf fram och köpte supergod violglass! På kvällen kollade vi in stan, tog en drink och åt på ett gott pizzaställe där de inte snålade med parmaskinkan!